Nieuwe dirigent AMDG Gido van Schijndel

Gido_kleinMijn naam is Gido van Schijndel en per 1 september 2014 ben ik de nieuwe dirigent van Muziekvereniging AMDG. Graag wil ik mij hieronder aan jullie voorstellen. Ik ben geboren (1981) en getogen in Dinxperlo en daar woon ik ook nog steeds met mijn vrouw Susanne. Al van jongs af aan ben ik besmet met het muzikantenvirus. Mijn vader heeft altijd al muziek gemaakt en is ook als dirigent actief. Dan kan het ook niet anders dan dat zijn 4 zoons ook muziek gaan maken, allemaal bij Fanfareorkest Psalm 150 in Dinxperlo. Ik ben nog steeds spelend lid bij deze vereniging op de trombone en daarnaast dirigeer ik er ook de jeugd.

Op het conservatorium van Arnhem heb ik mijn trombonestudie gevolgd bij Jilt Jansma en in 2006 afgesloten. Naast deze studie heb ik de eerste 3,5 jaar als trombonist gespeeld bij het Trompetterkorps der Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Het dirigeren begon mij steeds meer te interesseren en in 2003 besloot ik om ook te beginnen aan de studie HaFaBra- directie in Zwolle bij Alex Schillings en Arnold Span. Tegelijkertijd nam ik bij Psalm 150 het dirigeerstokje over van mijn vader bij de jeugd.

Naast het dirigeren van Muziekvereniging AMDG Wehl en het C- en B-orkest van Psalm 150 ben ik momenteel ook dirigent van Excelsior Twello, Fanfare Antonius uit Vragender en als Grootkoper docent verbonden aan de Muziekschool Oost-Gelderland. Ik heb er ontzettend veel zin in om met deze mooie vereniging aan de slag te gaan. Vol enthousiasme en in een ontspannen sfeer samen muziek maken en mooie concerten neerzetten in de tijd die voor ons ligt! Tot ziens bij een repetitie of bij één van onze mooie optredens!

Groeten,

Gido van Schijndel

Gido-actie