Voorbereidend Instrumententaal Onderwijs (VIO)

In groep 5 van basisschool het Timpaan in Wehl is gestart met Voorbereidend Instrumententaal Onderwijs (VIO). Hiermee krijgt de AMV les (algemene muzikale vorming) die in groep 4 wordt gegeven een vervolg.  Doel van dit project is om de leerlingen een instrument te laten kiezen en vanaf groep 6 door te stromen naar de “echte” muziekschool of muziekvereniging.

AMV en VIO zijn onderdeel van een muziekproject van de muziekschool Oost-Gelderland dat 4 jaar zal duren. Bij dit muziekproject worden alle leerlingen van groep 4 en 5 betrokken. Bij de AMV gaan de leerlingen op een speelse manier bezig met blokfluit, mondharmonica en ukulele. Bij de VIO komen de grotere instrumenten aan bod. De leerlingen proberen 3 weken een koper-blaasinstrument, 3 weken een snaarinstrument en 3 weken een hout-blaasinstrument. Daarna wordt gekozen op welk instrument ze vanaf februari tot het einde van het schooljaar les krijgen en zullen daar de rest van het resterende jaar les op krijgen.

AMDG stelt verschillende blaasinstrumenten beschikbaar voor dit project. Dit gaat om enkele bugels en trompetten.

Eind van het schooljaar wordt er een schoolorkestje gevormd en wordt het afgesloten met een concert, waarbij AMDG eventueel haar medewerking zal verlenen.