AMDG springleven!

 logo

AMDG heeft zondag 17 april haar jubileumjaar ingeluid met het jubileumconcert “Springlevend”.

Vanavond toont AMDG haar nieuwe logo, nieuwe uniformen en bewijst hiermee springlevend te zijn. Tevens zullen alle leden, dus ook jeugdleden en slagwerkgroep vanavond van zich laten horen.

Na een modeshow van met alle oude uniformen van de afgelopen jaren  en  het nieuwe uniform, gepresenteerd door Annelies Reuling is het tijd om muziek te maken.

AMDG begint met Jubileum. Dit werk is in 1921 ter ere van het 25 jarig jubileum  van AMDG gecomponeerd door dhr van Goethem, destijds  de dirigent van AMDG.  bij het  100 jarig jubileum is het opnieuw gearrangeerd door onze “huisarrangeur” Jan Hulshof en nogmaals uitgevoerd. Nu speciaal voor het 120 jarig jubileum opnieuw gearrangeerd door onze “huisarrangeur” en hiermee wordt het jubileum van AMDG geopend.

Na “Tableaux des Vosges” en het prachtige koraal “Stal himmel”, waarin op euphonium een prachtige solo wordt neergezet, staat er een bijzonder werk op het programma, Celebrational Journey. 

Celebrational Journey

Nick Smeenk heeft het werk Celebrational Journey  ter ere van het 120 jarig bestaan van muziekvereniging AMDG Wehl gecomponeerd. Dit is zijn  eerste  compositie voor een fanfare.

Nick heeft zich tot nog toe vooral gericht op sprookjes composities, arrangementen en orkestraties en voor het componeren en arrangeren voor muziek bij film, tv programma’s  en documentaires. Nick is deze avond zelf aanwezig om voor het eerst in volledige bezetting  het werk te aanhoren. Vooraf wordt het werk door Nick zelf aangekondigd met een korte toelichting over de aanleiding en het schrijfproces.

Celebrational Journey begint in een rustige sfeer, als het begin van een mooie dag, opgaande zon en alles nog rustig. Daarna komt er meer tempo en pit in het stuk en komt er energie los welke overgaat in het vrolijke thema, geïntroduceerd door de bugels en komt daarna in veel groepen terug. Even wordt er tussendoor weer wat rust gecreëerd en ook meteen de spanning weer gemaakt waarna het vrolijke thema weer terugkomt en er ook toonsoort veranderingen aan te pas komen. Het slot begint zoals het stuk ook begint, klein en rustig. Met de steeds bijkomende instrumenten en de opbouw van akkoorden wordt het stuk mooi en groots afgesloten.

Na dit indrukwekkende werk is het tijd voor de toekomst van AMDG. De jeugd, o.l.v. Gido van Schijndel, voert een 3- tal zeer afwisselende en swingende werken uit.  Het enthousiasme straalt er vanaf en ze laten horen wat ze in huis hebben. Daarna mogen ze plaats nemen bij het groot orkest en samen wordt het bekende werk van Disney, “Highlights from Frozen” uitgevoerd waarbij 2 van de jeugdleden een solo op zich nemen.

Na de pauze staat de slagwerkgroep van AMDG klaar. De slagwerkgroep staat onder leiding van Edwin Rosmulder. Ook dit keer weten ze  ons te verassen met kwaliteiten en afwisseling in hun programma, waaronder  het repertoire van Normaal .  Het orkest gaat daarna verder met een licht programma,” The Blues brothers rockin soul revue”, “Three bites of the apple”, Mambo no 5”.

We zorgen voor een spetterende afsluiting door samen met de slagwerkgroep  “Live from the heart of Europe” te spelen.