Concours 18 november Hanzehof Zutphen

 

Wehl, 1 november 2017. Het fanfareorkest van muziekvereniging AMDG gaat op zaterdag 18 november deelnemen aan een concours in de Hanzehof in Zutphen. Wij nemen deel aan een concours om het muzikale peil van de vereniging op een hoger plan te brengen. AMDG neemt deel in de Tweede Divisie. Voorafgaand aan het concours organiseren we samen met harmonie Prinses Juliana uit Zelhem en harmonie St. Jan uit Kilder een try-out concert. Dit try-out concert vindt plaats op vrijdagavond 3 november in het Kelrehuus in Kilder, nabij sportpark “De Tol”, Zuiderstraat 12.

Vanaf 20:00 uur zal AMDG het spits afbijten met hun concoursprogramma. Onder leiding van dirigent Gido van Schijndel zullen achtereenvolgens Banks Of Doon van de Belgische componist Luc Vertommen, Overture Concertante van Rob Goorhuis en De Ruigewaard van Jan de Haan worden gespeeld. AMDG bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste leden. Op het concours zullen zij uitkomen in de Tweede Divisie voor Fanfarekorpsen.

Na een korte ombouw, ook Prinses Juliana heeft ongeveer 35 leden, zal onder leiding van dirigent Sander Waamelink ook hun concoursprogramma ten gehore worden gebracht. Uitkomend in de Derde Divisie Harmonie zullen zij achtereenvolgens Monuments of The Netherlands van Louis Andriessen, Pinocchio van Alex Poelman, Saturnalia van Ben Haemhouts en Homage van Jan Van der Roost ten gehore brengen.

Afsluiter van de avond is het gastorkest, de harmonie van Muziekvereniging St. Jan Kilder. Onder leiding van dirigent Jan Nellestijn zullen zij een afwisselend programma ten gehore brengen. Met Florentiner Marsch van Fucik en Danzon No.2  van Márquez staan er twee klassiekers op het repetoire. Verder worden nog drie delen uit Windows Of The World van Peter Graham uitgevoerd en wordt met Just A Closer Walk With Thee het publiek meegenomen naar New Orleans.