ACHTERHOEKSE FANFAREKLANKEN

Zaterdagavond 16 november geven Psalm 150 en AMDG Wehl samen een concert in Het Blauwe Meer. Een boeiende avond vol prachtige fanfaremuziek. Voor Psalm 150 fungeert dit concert tevens als try-out voor het concours een week later in Zutphen. Tijdens deze avond kan er genoten worden van twee, door de orkesten begeleide, solisten: Petra Botma op hoorn en Chiel Volman op trombone. 

Muziekvereniging AMDG Wehl

AMDG speelt op 16 november een afwisselend programma, waaronder Tremendus van Arend Gerds, One Day I’ll Fly Away en Children of Sanchez. Daarnaast soleert Chiel Volman op bastrombone in I Wan’na Be Like You, een lied uit Walt Disney’s film The Jungle Book met een jazzysound en een Dixieland-achtige melodie. Muziekvereniging AMDG Wehl staat onder leiding van Gido van Schijndel. 

Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo

Psalm 150 zit volop in de voorbereidingen voor het concours op 23 november in Zutphen. Op 16 november heeft het publiek in Dinxperlo de kans om het volledige programma alvast te beluisteren.  Het concoursprogramma is uitdagend: een spetterende opening met Symphonic Overture, daarna een rustpunt met Koraal en Cadenza waarin het slagwerk uitgebreid aan bod komt. Het programma wordt vervolgd met een Concertino voor Hoorn en Fanfare “Summer Sketches”. Hierin neemt soliste Petra Botma de hoornsolo voor haar rekening. Als laatste speelt het orkest Armenian Rhapsody No. 2: een uitdagend werk gebaseerd op 3 authentieke Armeense Volksliederen waarbij de nadruk ligt op vijfdelige- en onregelmatige maatsoorten. Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo staat onder leiding van Tijmen Botma.

Kortom: een zeer afwisselende avond waarbij iedere muziekliefhebber van harte welkom is!

Het concert begint om 19.30 uur in Het Blauwe Meer (De Kolk 6) te Dinxperlo. De entree is €7,50. 

Benieuwd?! Kom dan luisteren en genieten op zaterdag 16 november!