Op zoek naar de Wehlse Maestro 2019

Op 26 mei geeft het fanfareorkest van AMDG en de slagwerkgroep weer een concert waarbij 3 bekende Wehlenaren het dirigeerstokje overnemen en de strijd aangaan voor de titel “Wehlse Maestro 2019”. Dit jaar zijn het 3 dames die de dirigentenbok beklimmen: Annelies Reuling, Miranda Rutten en Ingeborg van der Oord. Ze zullen optreden tijdens het concert in de Wehlse feesttent aan de Diepenbroekstraat tussen 13:30 en 16:00 uur. De muziekstukken zijn dit jaar zomers getint met Caribische klanken en swingende samba.

Annelies Reuling is een bekende van AMDG. Al enige jaren verzorgt zij de presentatie tijdens concerten, maar een dirigeerstokje is even heel wat anders dan een microfoon. Annelies is activiteitenbegeleidster en eigenaar van “Gezellig & Zo”. Zij speelt toneel en is lid van het theatergezelschap Whateverhappens.

Miranda Rutten is actief voor Carnavalsvereniging de Mölledraejers als secretaresse en afgelopen jaar schitterde zij als Prinses. Miranda werkt bij de klantenservice van Aviko en heeft trompet gespeeld bij de drumfanfare van De Eendracht.

Ingeborg van der Oord werkt als Sociaal Psycholoog vanuit de Graansilo Wehl, waar zij ook directrice is. Ingeborg begeleidt dagelijks teams en groepen waarbij contact, humor en uitdaging sleutelwoorden zijn. Deze elementen spelen ook een belangrijke rol binnen het orkest en het samen musiceren. Daarnaast is Ingeborg betrokken bij het initiatief Wehl Durft.

Tijdens de eerste editie ging slager Angelo Derksen er vandoor met de titel Wehlse Maestro 2018. Dat het spannend is om voor een orkest te staan en maat te houden, kan hij wel bevestigen. De repetities zijn inmiddels in volle gang. Na een korte instructie zijn de dames gelijk voor het orkest gaan staan en hebben ervaren hoe sterkt het effect van hun bewegingen en ritme zijn op het orkest. Dit levert bijzondere en ook grappige momenten op.

Uiteindelijk zal een driekoppige jury hun optredens beoordelen, waarbij ook het enthousiasme van het publiek wordt meegenomen. Kom dus kijken, luisteren en vooral de maestro’s aanmoedigen op 26 mei in de feesttent. Naast deze muzikale optredens van fanfare en slagwerkgroep, zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten voor jong en oud op het terrein.