‘n NACHT in het THEATER

Op zondag 7 april organiseert muziekvereniging AMDG een bijzonder concert: Een Nacht in het Theater. Tijdens dit avontuurlijke concert worden bekende en verassende muziekwerken uit diverse musicals en opera’s ten gehore gebracht. Marieke Visser en Freek van der Heide, beide bekroond met een amateur musical award, zingen mee op de verschillende muziekstijlen die de avond rijk is. Het is niet zomaar een concert. Het publiek krijgt de beleving van een heuse theatervoorstelling waarbij de hoofrolspeler tijdens een nacht in het theater bijzondere avonturen mee maakt. De fanfare en samenspeelgroep van AMDG zorgen hierbij voor de muzikale omlijsting. Het concert start om 19.30 uur in het KBC Wehl. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop vanaf 15 maart bij Bar Time-Out KBC en Warenhuis Jansen in Wehl en bij de leden van AMDG. 

Het thema opera en musical biedt een grote diversiteit aan muziek in verscheidene stijlen waarbij de rock en klassieke opera te horen zijn, maar ook een historisch musical verhaal en vrolijke Disney klanken elkaar afwisselen. ‘The phantom of the opera’ mag in dit programma natuurlijk niet ontbreken, een muziekwerk waarin de prachtige fanfare klanken te beluisteren zijn, evenals in het stuk ‘Procession to a minster’ van één van de grootste opera componisten uit de muziekgeschiedenis, Richard Wagner. 

Opera en musical gaan hand in hand met zang. Marieke Visser en Freek van der Heide vertolken deze rol tijdens het concert. In 2017 sleepte Freek van der Heide de prijs voor ‘beste mannelijke bijrol’ binnen tijdens de landelijke amateur musical awards. Dit deed hij in de rol Gerrit uit de musical ‘Ja zuster, nee zuster’ van het Zwols Muziektheater. In deze vereniging speelde Freek afgelopen jaar de hoofdrol in de musical Chess. Ook deze rol werd bekroond met een nominatie en het nummer Anthem uit deze musical zal niet ontbreken in het programma van dit concert. 

Freek zingt samen met Marieke het werk Amigos Para Siempre wat bekend is van de olympische spelen in Barcelona 1992. Marieke heeft afgelopen jaar de Amateur Musical Award gewonnen in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van Milady de Winter in de Drie Musketiersopgevoerd door het Studio 65 Vocaal Theater. Daarna vloog Marieke naar China om daar als hoofdzangeres een serie concerten te zingen voor het orkest La Sinfonia Contea, onder leiding van Joop Boerstoel. In dit jaar heeft ze haar debuut als producent van de musical ‘Rent’ in het Openluchttheater in Hertme. Tijdens dit concert zing Marieke op werken uit opera en musical zoals ‘Big Spender’ en ‘Don’t cry for me Argentina’.

Het belooft een bijzonder concert te worden. Hou de avond van 7 april dus vrij, graag tot dan!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Warenhuis Jansen in Wehl en bij de leden van AMDG. U kunt ook een mailtje sturen naar onze penningmeester (penningmeesteramdg@gmail.com) en het geld overmaken naar rekening NL68 RABO 0157 2003 29 Rabobank Wehl e.o.  (Toegangskaarten: € 10,- per persoon), onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt van ons een mailtje ter bevestiging. Vergeet niet uw gegevens in uw mail te vermelden (Naam, adres, postcode, woonplaats en e-mail adres).