DUBBELCONCERT 16 APRIL 2023

Op zondag 16 april organiseert Muziekvereniging AMDG uit Wehl een “Dubbelconcert” samen met Muziekvereniging St. Jan uit Kilder in het Koningin Beatrix Centrum in Wehl. Het concert begint om 19:30 uur. Speciale gast die avond is de bekende Achterhoekse troubadour Henry Welling

Oorspronkelijk stond er al in 2020 een samenwerkingsconcert op het programma van AMDG en St. Jan. De aanleiding was indertijd het 75-jarig bestaan van St. Jan in 2020. Toen dat concert geen doorgang kon vinden werd er in november 2021 een nieuwe poging gedaan. Ook dat concert moest op het allerlaatste nippertje worden afgelast vanwege de opleving van het coronavirus. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en drie keer is scheepsrecht.

In de loop van de jaren is er altijd een fijne samenwerking geweest tussen de twee verenigingen. AMDG heeft mogelijk zelfs haar ontstaan te danken aan Kilderse muzikanten. In de geschiedschrijving van de vereniging is opgetekend dat in de Wehlse processie van 1896 Kilderse muzikanten meeliepen. De muziek kon de toenmalige pastoor niet bekoren en hij besloot om zelf een muziekvereniging op te richten met de naam Ad Majorem Dei Gloriam (AMDG, tot meerdere eer van God).

Tegenwoordig staan beide verenigingen onder leiding van dirigent Jan Nellestijn. Jan is niet alleen dirigent, maar ook componist en arrangeur. Van huis uit is hij trompettist, maar na het voltooien van zijn masteropleiding directie was hij onder andere van 2000-2006 chef-dirigent van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht (FKKL). Eén van de weinige beroeps fanfareorkesten in de wereld.

Op 16 april zullen beide verenigingen naast elkaar plaatsnemen op het podium. Onder leiding van Jan zullen ze samen en ieder afzonderlijk een aantal werken voor fanfare en/of harmonie ten gehore brengen. Een dubbelconcert dus in meerdere opzichten. Als speciale gast zal Henry Welling optreden. Henry komt oorspronkelijk uit Kilder en heeft met beide verenigingen in het verleden al eens samengewerkt. Dirigent Jan Nellestijn heeft de arrangementen gemaakt waarmee Henry gaat optreden met beide verenigingen. Dit keer niet alleen in het dialect maar ook in het in het Engels met Mister Bojangles en Bad Leroy Brown.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het KBC of aan de deur en kosten € 5,00.

Klik op deze link om toegangskaarten te bestellen.

U kunt ook onderstaande QR-code scannen met uw telefoon of QR-code scanner om direct doorverwezen te worden naar de Stichting Sport en Recreatie om uw kaarten te bestellen.